• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

10 maart tot 15 maart 2009

10 maart tot 15 maart 2009

 

Dinsdag 10 maart Kastraki

Ook vandaag niet zoveel gedaan, een beetje gefietst, naar het dorp, weer berg op en berg af met een stevige wind, wat boodschappen gedaan bij de lokale winkels, wat wel heel leuk is, de slager hier in het dorp heeft geen toonbank, alles heeft hij in zijn koelcel hangen, maar gelukkig wij hebben zo’n handig boekje met plaatjes en alles in 12 talen erbij geschreven, even aanwijzen wat we wilden, lams- en kalfsvlees en daar kwam hij met op zijn schouder, hele grote stukken vlees, zowat een kwart kalf en een half lam, hakte daar een paar mooie stukken af, wat er heerlijk uitzag, wij betaalde 10 euro en het smaakte super!! De lokale supermarkt verkoopt geen groente of fruit, trouwens in het hele dorp niet, de bewoners verbouwen dit zelf denk ik. De bakker heeft heerlijk brood, zo lekker hebben we al een tijdje niet gegeten, elke ochtend wandelen we, keurig omstebeurt, een km om een brood te halen, maar dat hebben we er graag voor over.

Woensdag 11 maart Kastraki

Er ligt het een en ander aan administratie te wachten op ons, dus dat doen we vandaag maar eens, zo is er bijvoorbeeld de KPN die maar termijnbedragen blijft afschrijven, terwijl we dat keurig hebben opgezegd, even een brief schrijven en maar hopen dat het nu geregeld is. Terwijl we zo door alle papieren snuffelen, vinden we Paul zijn bril opeens, nu heeft hij er dus 2, zo kom je ook aan je brillen. We hebben vanavond in een restaurant gegeten, wat lekker en niet duur was, 2 gangen een flesje wijn en koffie toe voor 40 euro.

Donderdag 12 maart Kastraki

Het is vannacht begonnen met regenen en het is niet meer gestopt, de hele dag is het nat en koud. In de middag zijn we door de regen naar Kalamba gelopen, ik moest nodig naar de kapper en ben geknipt voor 20 euro, de kapster heeft haar best gedaan en ik zie er weer een stuk beter uit. Verder niks bijzonders vandaag.

Vrijdag 13 maart Kastraki

Het is te merken dat we niet in Nederland zijn, het zonnetje was vanmorgen weer aanwezig, wat alles een stuk aangenamer maakte. Snel onze wandelschoenen aangetrokken om eindelijk eens een mooie wandeling te maken. Het Meteora gebergte zijn rotsen die vertikaal omhoog rijzen, met daarbovenop een aantal kloosters, die hebben wij (nog) niet bezocht, wel kwamen we tijdens onze wandeling een aantal kloosters tegen die gesloten waren, ze lagen allemaal schitterend. Volgens mij is er een strip uitgebracht van Suske en Wiske met het Meteora gebergte. Deze bergen verlenen zich uitstekend om te rotsklimmen, hoewel we dat nog niet gezien hebben maar het is nog geen seizoen natuurlijk. Na onze wandeling lekker nog even in de zon kunnen zitten en genieten.

Zaterdag 14 maart Kastraki

We blijven nog even staan, de zon doet zijn best en het is hier gewoon een fijne plek om te vertoeven, we hebben schitterend uitzicht op de besneeuwde bergen en aan de andere kant weer het Meteora gebergte. We zijn bijna de enige camping gasten, dus het is hier heerlijk rustig en daar genieten we erg van. Wel zijn we nog boodschappen wezen doen en de helft vergeten, dus later op de dag nog even naar het dorp gewandeld om de rest te halen, wat denk je winkels dicht!! Er is hier geen touw aanvast te knopen wat de openingstijden betreft, het was nu 4 uur maar het zou zo kunnen zijn dat ze om 6 uur weer open zijn, we hebben echt geen idee. We gaan maar weer uit eten en dat is ook geen straf.