• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

11 april tot 18 april 2009

11 april tot 18 april 2009

Zaterdag 11 april Iria

Vandaag maar weer eens naar Tolo gefietst, omdat ik de kettingen van onze fietsen had gesmeerd, kwam zelfs ik met veel minder moeite de berg op. De site deed het inderdaad weer, dus konden we de site bijwerken. Nadat we heerlijk aan het water gegeten hadden maar weer terug gefietst, we hadden de GPS mee genomen, de route zelf was niet zo lang heen en weer 32 km, maar het hoogte verschil 115 meter en behoorlijk stijl, maar goed te doen.

Zondag 12 april Iria

Het dakhemel moest nog geplaatst worden en dat hebben we vandaag gedaan, het ging eigenlijk nog best makkelijk, met kussens op ons hoofd en daarop het hemeltje een paar schroeven er in en toen bleef het al hangen, de rest van de schroeven geplaatst en klaar is kees, nu maar hopen dat deze hele operatie geholpen heeft. De hele dag lekker in de zon gelegen, In Nederland is het vandaag Pasen, maar in Griekenland pas volgende week, het zou een groter feest zijn als kerst, we kunnen nog een week op de camping blijven en het allemaal van dicht bij meemaken, maar we weten het nog niet.

Maandag 13 april Iria

Weer op de fiets naar Tolo, we moesten nog een afdichtingring hebben voor de luchtketel, dus weer over die berg, maar het ging super vandaag, zelfs stukken in zijn 3 naar boven haha. Natuurlijk weer even op internet gezeten maar de site niet bij gewerkt. We hebben dit keer niets gegeten in Tolo, oke alleen een ijsje. Om 2 uur waren we alweer terug op de camping, waar we nog lekker in de zon hebben gezeten.

Dinsdag 14 april Iria - Nafplio

We wachten Pasen niet af op de camping, we willen weer door na bijna 3 weken is het genoeg geweest. Na een hartelijk afscheid, zelfs Paul krijgt 3 zoenen van Wasili verlaten we de camping. Omdat we weer via Tolo gaan, rijden we even langs het hotel waar gratis wifi is, zo kunnen we allerlei mails schrijven, gewoon in de camper, wat wel zo handig is. Later op de dag rijden we door naar Nafplio, waar we een mooi plaatsje aan de haven vinden. Nafplio zelf is een gezellig stadje, met allemaal kleine winkeltjes met een groot plein waar allemaal restaurants zitten en de kinderen voetballen en spelen tot laat in de avond. Ook de winkels zijn open tot zeker 22.00 uur, enkele zelfs nog later en ‘s morgens om 9 uur gewoon weer open, oke dan zijn ze wel dicht van 14.00 tot 18.00 uur, om te eten en een middagdutje te doen.

Woensdag 15 april Nafplio - Kato Amiri

Na eerst nog wat kaarten voor de kleinkinderen op de post te hebben gedaan, rijden we via een mooie bergweg, langs de kust richting Athene, als we een plaatsje zoeken om te lunchen, komen we op zo een mooie plaats, dat we besluiten om maar te blijven staan voor de nacht. Het is een heerlijk rustig plaatsje direct aan zee met een klein beekje wat heerlijk kabbelt.

Donderdag 16 april Kato Amiri

We besluiten nog maar een dagje te blijven staan, dan kunnen we meteen even de auto wassen, dat is echt wel nodig, de laatste keer was in januari bij Mimisan Plage. Paul schrobt met de borstel het vuil eraf en ik draag emmertjes water aan. De zon doet goed zijn best vandaag, zodat de zonnepanelen de accu’s weer lekker vol laden inclusief de boiler. Omdat het zo lekker weer is douchen we dit keer buiten en dat was zeer aangenaam, gaan we meer doen, scheelt in ieder geval een heleboel schoonmaken.

Vrijdag 17 april Kato Amiri - Eretria

Rijden maar weer, ik had een mooie route uitgezocht, hij was echt schitterend, maar de weg was heel smal en stijl dwars door de bergen heen, met hier en daar grote afgronden en veel overhangende rotspartijen, een weg met heel veel grote gaten, je moet werkelijk ogen van voor en van achter hebben, maar absoluut de moeite waard!! In het dorpje Vilia reden we dus ietsje verkeerd, in plaats van om het dorp reden we door het dorp!! Nu moet je je voorstellen een heel smal straatje met overal geparkeerde auto’s hier en daar zelfs dubbel, wel met terreur verlichting aan, het kan niet anders of je rijdt je vast, wij dus ook. Auto’s kwamen ons tegemoet die moesten een zijstraat in om ons erdoor te laten, ook zaten er heel veel auto’s achter ons en ja hoor daar stond hij dan een auto geparkeerd, wel met terreur lichten, wij konden er echt niet door. Een aardige Griek begon alle terrasjes af te roepen wie zijn auto daar geparkeerd had, ondertussen begonnen de auto’s achter ons ook luid te toeteren, nou dat konden wij ook, maar het hielp weinig. Na enige tijd kwam er een heel dikke man heel kalm een winkel uit en wat bleek het was zijn auto, meneer was nog boos ook, hij was in ieder geval erg aan het mopperen, nadat hij met zijn auto was verder gereden konden wij gelukkig zonder problemen verder rijden en kwamen we al snel op de goede weg uit. Nog even in Thiva bij een Aldi boodschappen gedaan, daarna via de E75 naar Chalkida op het schiereiland Evia. Hier vonden bij de haven van Eretria een mooi plekje om te overnachten.