• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

24 februari tot 2 maart 2009

24 februari tot 2 maart 2009

Dinsdag 24 februari San Remo - Spotorno

Na weer een prachtige weg langs de kust met hier en daar al mensen in zwemkleding op het strand, het is echt heerlijk weer vandaag. Rond 14.00 uur kwamen we op de camperplaats aan, snel de stoeltjes uit de auto en lekker een bakkie thee gezet, later zijn we nog naar het dorp gelopen langs het strand, Spotorno heeft een mooie boulevard en een gezellig oud stadje, overal kleine straatjes met kleine winkeltjes, die allemaal tussen de middag gesloten bleken te zijn, wat natuurlijk een stuk minder gezellig was.

Woensdag 25 februari Spotorno

Het zonnetje schijnt er lustig op los, dus we blijven nog maar een dagje. Er moeten weer wat klusjes aan de auto gedaan worden en deze plek is daar uitstekend voor geschikt, dus Paul trekt zijn overall weer eens aan, om de versnellingsbakolie na te kijken, hij doet ook meteen maar de voor- en achteras nagekeken, alles was dik in orde. Zelf heb ik een handwasje gedaan en lekker breed opgehangen in de wind, maar helaas mocht dat niet, binnen de kortste keren stond de eigenaar bij ons en vertelde dat het hier geen camping was maar een parkeerplaats, dus of ik die was maar een beetje wilde inkrimpen, dat heb ik dus maar gedaan. Verder een rustig dagje, ’s middags weer naar het dorp en weer een onbeveiligd netwerk gevonden, zo konden we de website weer bijwerken, dit helaas zonder foto’s omdat dat veel te veel tijd kost, dus daar moet ik nog wat op verzinnen. Iemand een idee???

Donderdag 26 februari Spotorno - El Spezia

Omdat we de tip gekregen hadden dat het natuurgebied “Cique terre” een mooi wandelgebied is zijn we hier neergestreken. El Spezia is een wat grotere toeristenplaats, waar ook de marine is gehuisvest is, een aardige haven en een drukke binnenstad. We staan weer op een bewaakte parkeerplaats, niet ver van de stad, we (lees Paul) laden de fietsen weer uit en doen weer eens boodschappen. Ook hebben we benzine nodig voor het aggregaat, maar als Paul die later wil starten, zit het aantrekkoord muurvast, Het hele aggregaat uit elkaar maar niks hoor geen beweging in te krijgen, dus dat wordt een reparateur.

Vrijdag 27 februari El Spezia

 

Na het ontbijt meteen maar op de fiets gesprongen om een reparateur te zoeken voor het aggregaat. We hadden al snel een winkel gevonden die Honda aggregaten verkoopt en ja die wisten ook wie ze repareren, we kregen een briefje met daarop een adres, maar ja wij zijn natuurlijk niet bekend in El Spezia, hoe pak je zoiets aan? Op elke hoek van een straat hebben we iemand aangehouden en hem/haar het briefje laten lezen, zij wezen dan weer een richting op en wij weer verder tot de volgende kruising, waar het ritueel weer van voor af aan begon. Maar het werkte, al snel vonden we het adres en inderdaad, zij konden hem wel maken. Wij terug naar de camper het aggregaat opgehaald en weer terug naar de reparateur, we konden hem tussen 4 en 5 ophalen. Wij weer terug naar de camper en ‘smiddag naar het stadje waar natuurlijk weer alles gesloten was, wanneer leren we het eens?? Wel was er een markt wat ik weer eens erg gezellig vond,(Paul jammer genoeg nog steeds niet) Om half 5 hebben we het aggregaat opgehaald, wat nu weer keurig werkt, het koste 30 euro dat viel nog mee. Het was een drukke dag met veel fietskilometers.

Zaterdag 28 februari El Spezia

Klusjesdag, het gasstel werkt niet zoals het hoort dus dat wil Paul vandaag aanpakken, ik spring weer eens op mijn fiets en sjees naar de wasserette, waar je wel erg veel geduld voor moet hebben. Na dit alles, het gas doet het weer perfect en de was is schoon, luieren we nog even bij de camper. Tegen half 4 fietsen we weer naar de stad om naar wifi te zoeken, die vonden we snel op een gezellig pleintje lekker in de zon op een bankje, daar hebben we zelfs met het thuisfront gekletst via googletalk. In de stad werd het steeds drukker, het leek de kalverstraat wel, met heel veel jongelui. Wij houden het om 6 uur voor gezien, maar de rest van het publiek duidelijk nog niet, wat een drukte nog. Terug in de camper moet de verwarming toch nog even aan het koelt erg af als de zon weg is.

Zondag 1 maart El Spezia - Poggibonsi

Het is vannacht gaan regenen, de wandeling die wij in ons hoofd hadden gaat met dit weer niet door, jammer, we besluiten om weer door te rijden, als ik ga afrekenen blijkt deze plek geheel gratis te zijn, inclusief lozen en vers water, een fooi leek ons hier wel op zijn plaats. Het blijft de hele dag onafgebroken regenen, de weg is slecht tot zeer slecht, regelmatig worden we van onze stoelen gelanceerd, hier moet duidelijk wat aan gebeuren, maar ze zijn het, volgens ons,voorlopig niet van plan. Tegen een uur of 4 stoppen we op een pleintje in Poggibonsi, het zou een camperplaats zijn, maar daar is weinig van te merken, er staan wat vrachtauto’s, personenauto’s en een bord dat je hier tussen 20.00 uur en 8.00 uur niet mag staan dus we zijn benieuwd.