• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

25 januari tot 31 januari 2009

25 januari tot 31 januari 2009

Zondag 25 januari Malaga - Aguilas

We hadden al een camping uitgezocht waar ik graag heen wilde, die bleek nog 350 km verder te liggen, dus zover hoefde we vandaag niet. Het zonnetje kwam er in de loop van de dag steeds meer bij, maar er stond een heel harde wind, wat je erg merkte tijdens het rijden dit omdat we zo hoog zijn. We moesten ook nog diesel tanken, die hier 85.5 cent per liter kost en dan krijg je er nog een lekker flesje wijn bij cadeau ook. In deze omgeving heb je overal plastic over de gewassen heen, kilometers,kilometers achter elkaar en met deze harde wind waait het stuk en vliegt het plastic overal heen, waarom gebruiken ze geen glas, zal dit te duur zijn? Jammer het is in ieder geval geen fraai gezicht. Om half vier draaien we de camping op, waar we een plaatsje aan gewezen krijgen waar we onder kunnen, ze hebben hier nl allemaal zonwering boven de plaatsen en die zijn niet op onze hoogte berekend op enkele plekjes na. Wij hebben daarna gauw de stoelen buiten gezet en heerlijk in de zon gezeten, we wilden zelfs al de korte broeken te voorschijn halen, zo lekker was het. We hebben het tot een uur of 6 uitgehouden maar moesten toen echt naar binnen het werd te koud. 

plastic1

plastic2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 26 januari [[Aguilas]]

Vannacht was er een heel harde wind, we lagen weer te schudden in ons bedje, niet dat ik dat erg vind hoor, ik draai mij om en slaap weer lekker verder, Paul trouwens ook. Nadat wij de fietsen hadden uitgeladen zijn we even naar dit stadje gereden, hier een paar kilometer verderop, en hebben weer wat boodschappen gedaan. Toen we terug kwamen heeft Paul zijn overall aangetrokken en het dak opgeklommen om het nieuwe kleine dakluik, waterdicht te krijgen, het lekt namelijk als een mandje, na alle kit te hebben verwijderd er weer nieuwe opgedaan en nu maar hopen dat het weer droog blijft daar! Nu Paul toch zijn overall aan had kon hij meteen wel even doorgaan met het smeren van de smeerpunten, waar ie zelf ook heel smerig van werd. We hebben weer eens wifi voor een week aangeschaft en kunnen nu in de camper internetten, wat wel erg luxe is, de verbinding is redelijk snel, 54mb, hij valt wel eens uit en dat is dan wel weer lastig, zo had ik net wat op de site gezet en wilde het opslaan, verbinding weg tekst weg, balen, moest ik weer opnieuw beginnen! Schrijf het nu maar eerst in een document en doe met kopieer en plakwerk alles op de site zetten.

Paul op het dak

Paul aan het werk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 27 januari Aguilas

Weer eens lekker uitgeslapen, wat hebben wij toch een heerlijk leven zo. Maar goed er moest ook weer wat gewerkt worden, Paul ging de sleutelkluis ophangen en nog wat kleine klusjes doen en ik moest nodig de camper schoon maken en alles beter inrichten, want in zo een kleine ruimte moet wel alles praktisch staan. Dus voor de 4e of 5e keer weer van alles anders neergezet en verplaatst. Het was vandaag koud buiten met weer heel veel wind, we hebben dan ook het windscherm opgezet, maar na een uurtje moesten we toch weer naar binnen, te koud! Vuile handen

 

Woensdag 28 januari Aguilas

Het ziet er vandaag zonnig uit en lopen naar het strand, wat er mooi bij ligt, het is erg gevarieerd, zowel zandstrand als rotsen er loopt een mooi wandelpad langs waar we een tijdje overheen gelopen zijn. Al gauw zagen we campers staan die hier in de vrije natuur bivakkeren op nog geen 10 meter van de zee met een geweldig uitzicht. Dit lijkt ons ook wel wat, het is veel mooier dan op de camping waar je maar heel kleine plaatjes hebt, voor vandaag is het te laat om dit nog te ondernemen, je moet voor 12 uur van de camping zijn, het wordt dus morgen. De rest van de dag doen we niet zoveel, lekker een beetje in de zon lezen, wel in korte broek want de temperatuur is al aardig opgelopen.Omdat we voor een paar dagen wifi hebben kunnen we met de kinderen via Google talk weer even bij kletsen, dit was de eerste keer dat ik dit deed, het is eigenlijk gewoon gratis telefoneren.

 

Donderdag 29 januari Aguilas

Om 11 uur reden we de camping af om naar het strand te rijden, we hadden gister al een plekje uitgezocht, binnen 10 minuten stonden we alweer helemaal kant en klaar direct aan de Middellandse Zee. Na de fietsen weer te hebben uitgeladen zijn we nog even boodschappen wezen doen in Aguilas wat een heel aardig plaatsje is, met een heel lange boulevard, veel palmbomen en natuurlijk terrasjes, waar wij een koffie hebben gedronken, heerlijk in de zon en voor de prijs hoef je het niet te laten. Twee espresso's voor de prijs van € 2,00, kom daar eens om op de boulevard in Scheveningen. We hadden een paar zalmforellen gekocht en die 's middags op de barbecue klaar gemaakt en die smaakte erg lekker. Tegen een uur of 5 werd het een beetje frisser en moesten we helaas naar binnen toe. Toen we naar bed gingen, zagen we een ontzettend mooie sterrenhemel door ons duikluik boven ons bed.

Vrijdag 30 januari Aguilas.

Om een uur of 8 wordt ik wakker, ik wil namelijk de zonsopkomst zien vandaag en dat kan zo vanuit mijn bed, terwijl ik zo lig te genieten bedenk ik me dat we een zo goed leven hebben, we hoeven niks, we doen alleen maar leuke dingen en staan op de mooiste plek waar we ooit gestaan hebben, met 's avonds een geweldige sterrenhemel en 's morgens een zonsopkomst, zo vanuit ons bedje, kortom we genieten!! Paul maakt het ontbijt klaar, wat ie eigenlijk elke ochtend doet en na de afwas genieten we buiten van het mooie weer, tegen de middag lopen we naar Aguilas, via het strand, we eten ergens op een terras spaghetti en drinken een glaasje wijn gevolgd door een lekker kopje koffie, als we afrekenen moeten we slechts 25 euro afrekenen. hIer zouden we het nog wel een paar weken uit kunnen houden,lekker weer, mooi plaatsje en heel goedkoop, helemaal nu we geen camping kosten hebben. Maar helaas morgen gaan we weer door, we willen zondag of maandag in Barcelona zijn.

Zaterdag 31 januari Aguilas – Moncofar

Met pijn in ons hart nemen we afscheid van ons mooie plekje, als we om 10 uur de auto starten en richting Barcelona rijden, wat ongeveer 800 km noordelijker ligt. We rijden langs eindeloze plantages met mandarijnen en sinaasappels, er liggen er heel veel op de grond naast de stam, we hebben wat mandarijnen gekocht en ze waren heerlijk, verder stonden al enkele bomen in volle bloei, roze en wit een mooi gezicht. Het weer werd al gauw kouder, met heel donkere wolken, dus we lieten het mooie weer ook achter ons helaas!! De weg was verder rustig zodat we om een uur of vier stopte in Moncofar, even van de weg af, weer langs het strand, maar we hadden er weinig aan het was te koud jammer.