• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

Griekenland

Griekenland

Griekenland

Griekenland

De gele lijn is de route die wij gereden hebben

Wij zijn van 8 maart t/m 26 april in Griekenland geweest en hebben dit als een zeer prettig land ervaren.

We hebben bijna het hele land doorkruist, waarvan we Mani, in het zuiden, als zeer spectaculair hebben ervaren, maar ook de Meteora met zijn kloosters zijn prachtig. Op IRIA BEACH CAMPING, www.iriabeach.com , ten Zuid Oosten van Napflio, hebben wij 3 weken gestaan, wat een aanrader is, lekker rustig en niet duur met een super campingbaas Wasili, die heel veel voor zijn gasten over heeft, kortom een ouderwetse service, op nog geen 50 meter van de zee.

Wij hebben 2.571 km gereden, over de mooiste bergpassen, heel smalle weggetjes door de mooiste dorpjes, maar we hebben ons gelukkig nooit vastgereden. De wegen zijn van zeer slechte tot uitstekende kwaliteit, herhaaldelijk zijn we gelanceerd om dat er weer eens een gat in de weg zat, maar als je je snelheid aanpast is er overal heel goed te rijden. De tolwegen zijn super duur, omdat wij 10 ton wegen moesten wij de prijs van een vrachtwagen betalen, op een uitzondering na, waar we als camper door mochten en dat is een stuk goedkoper, wij hebben bijna geen gebruik gemaakt van de tolwegen, omdat we de sfeer van de dorpjes wilden proeven en dat is echt een aanrader, tenminste als je de tijd hebt. De Grieken zelf hebben maling aan de verkeersregels, een dubbel doorgetrokken streep is er om in te halen, het liefst net voor een bocht, nadat ze eerst een hele poos achter je hebben gezeten en heel veilig hadden kunnen inhalen, nee hoor net voor die bocht dat is veel spannender, een soort Russisch roulette. Ook van de max. snelheid willen ze niets weten, mag je ergens 30, wordt er rustig 60 of harder gereden, dubbel parkeren is ook een grote hobby van ze, even een boodschap en de rest wacht wel. Maar aan de andere kant hebben ze ook weer heel veel geduld, als je even de weg niet weet en je stopt om de borden te bestuderen, die Griekse letters zijn slecht te lezen, is er niemand die boos of opgewonden doet, nee hoor ze blijven rustig wachten tot je weer doorrijd, of rijden netjes om je heen. Ook in de bergen, waar we soms heel langzaam naar boven sukkelden, bleef iedereen kalm.

Betaalmiddelen:

In Griekenland betaal je met Euro’s, je kan overal pinnen, alleen in kleine dorpjes heb je vaak geen bank, daar kan je vaak ook niet met je pinpas betalen, zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Zelfs als er een bord staat dat je kan pinnen, is dat toch vaak niet zo, diesel hebben wij regelmatig contant moeten afrekenen, zo ook de campings.

Wildkamperen

Hebben wij veel gedaan, het is geweldig, je hebt de mooiste plekjes voor het uitzoeken, wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld, ook al stonden we vaak erg afgelegen, niemand vind het raar als je ergens een nacht blijft staan.

Internet

Wifi vind je bijna overal, je hoeft maar even door een dorp te lopen en je hebt al vaak een onbeveiligd netwerk, vooral bij hotels en cafés. Internetcafés zijn er ook voor 3 euro per uur, je eigen usb-stick mag je gebruiken.