• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

Iran

Iran

Iran

Iran

De gele lijn is de route die wij gereden hebben

Helaas hebben wij maar 4 dagen in Iran doorgebracht, 5 tot 9 september 2009 en kunnen er dus weinig over vertellen. De wegen die wij gereden hebben waren allemaal van super kwaliteit, oké een uitzondering daargelaten. Er zijn tolwegen, waar wij gretig gebruik van hebben gemaakt en zeer betaalbaar waren. We reden door kale berglandschappen en dwars door de woestijn, waar het heel mooi was, met zo nu en dan een wervelwind van zand.

We hebben 2.468 km gereden in Iran, waar het tanken een feest is, je betaald hier maar € 0,01 per liter diesel. Helaas kan je dit goedje heel slecht krijgen als je 200 km van een grens bent, er wordt zoveel gesmokkeld onder het oog van menig ambtenaar, dat er geen druppel te krijgen is.

Betaalmiddelen:

In Iran betaal je met de Rial 1000 Rial is +/- € 0,07 , je kunt in heel Iran niet pinnen, er zijn wel pinautomaten maar die zijn er alleen voor de inwoners, neem dus voldoende euro's of dollars mee, wij hadden € 60,-- gewisseld en kregen het geld niet op, dit kwam natuurlijk ook door de goedkope diesel.

Wildkamperen:

Wildkamperen is in Iran verboden, ondanks dat hebben wij het gewoon gedaan, één keer bij een politiepost en een keer bij een benzinestation. Geen agent die zei dat we naar een hotel moesten, behalve in Bam, daar werden de agentjes een beetje zenuwachtig en moesten we naar een hotel.

Internet:

Hier kunnen we weinig over zeggen, we hebben alleen in het hotel bij Bam even kunnen internetten, maar niet onze mail kunnen ophalen