• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

6 april tot 28 april 2011

Woensdag 6 april Carnarvon S 24 52.786 E 113 39.700 (165 km)

We rijden naar Carnarvon, waar de toeristeninformatie de mogelijkheid heeft om te internetten, zodat we hier de site eindelijk kunnen bijwerken. We hebben wel een internet-stick, zodat we zelfs in de camper internet hebben, maar voor de site bij te werken hebben we wat meer data nodig. Die internet-stick werkt overigens perfect, hij is snel en we hebben bijna overal bereik, zelfs op plaatsen waar de telefoon het laat afweten.

We doen boodschappen en gaan voor een dagje op een camping staan. Hier kunnen we mooi de was doen en de watertank weer vullen zodat we er voorlopig weer tegen kunnen. Schoon drinkwater is hier moeilijk te verkrijgen, het is zelfs duurder dan elektriciteit, zo wordt beweerd, vandaar het bij de pompstations niet te verkrijgen is, ook al tank je voor AUD 350,00 diesel, je krijgt geen druppel water.

P1070770 [foto's website]

Donderdag 7 april Bullara S 22 39.475 114 09.646 (324 km)

Ook al is Australië nog zo'n groot land, met heel veel ruimte, toch mag je niet zomaar je tent ergens opzetten, waar je zou willen, daar zijn strenge regels aan verbonden. Zo mag je binnen een straal van 10 km rond een stad, dorp of een klein gehucht van 2 huizen niet kamperen, ook niet met je camper. Doe je dit wel, kan dit je op een hoge boete komen te staan, wij denken dat dit ter bescherming van de campings is, deze zouden geen klant meer zien als je overal zomaar mag staan. Er is in elk dorp hoe klein ook, altijd wel een camping te vinden, natuurlijk geen luxe met zwembad en zo, maar je betaald er een flink bedrag voor, zo rond de AUD 30,00, wat veel geld is voor wat je krijgt. Wij hebben in Perth een boek aan geschaft, Camps Australia Wide 6, dit boek toont heel veel overnachtings plaatsen, met de aanduiding erbij wat ze kosten, er zijn zelfs veel plaatsen gratis, hoe de weg erheen is, (zanderig, modder, 4weeldrive), kortom een zeer informatief boek, we zijn blij dat we dit gekocht hebben. .

We rijden naar de Coral Bay, er zijn daar super mooie stranden, mooi wit strand en azuurblauw water. Helaas weet de toerist dat ook en het is er daardoor meteen druk, als we kijken hoe duur de camping is, schrikken we zo van de prijs, dat we besluiten meteen te vertrekken en elders wat te zoeken. Zelfs de diesel is hier behoorlijk aan de prijs, normaal kost een liter diesel AUD 1,55 en hier betaal je AUD 1,81, we hoorde ook dat de prijs van de brandstof in het weekend een paar centen duurder is dan door de week, omdat er dan veel wordt gereden, maar of dat ook daadwerkelijk ook zo is weten we niet. Zou wel een beetje vreemd zijn.

Als we bij Bullara de camping op willen rijden is deze gesloten, dit is voor het eerst dat we merken dat het seizoen hier nog niet begonnen is. In het noorden begint het seizoen pas in mei, als het hier winter is. In de zomer valt er heel veel regen en staan veel wegen onder water, zelfs de hoofdweg. Nu willen de meeste mensen off-road rijden, wij natuurlijk ook, maar dat kan pas vanaf mei tot september. Nu zit off-road rijden er voor ons even niet in, omdat we momenteel geen 4weeldrive hebben, we hopen dat straks, als we uit Nederland komen, te hebben geregeld, zodat we dan alle wegen kunnen nemen die we willen.

We parkeren de Tierelier voor de nacht, gewoon op een parkeerplaats pal langs de High Way 1, echt druk is het er niet, er rijden alleen in de avond een paar auto's langs verder is het er doodstil..

P1070761 [foto's website]P1070753 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 8 april Robe River S 21 36.923 E 115 55.328 (294 km)

Echt spannend is de weg niet, zelfs een beetje saai, we kunnen ons voorstellen dat je zomaar in slaap valt achter het stuur, met alle gevolgen van dien. Regelmatig staan er kruizen langs de kant van de weg, alweer een slachtoffer. Toch gebeuren de meeste ongelukken in de nacht, de kangoeroes zoeken dan de warmte van het asfalt op, de automobilist ziet ze niet, of te laat, de auto komt in botsing met het best grote beest en het is gebeurd. Er wordt dan ook aan geraden om niet in het donker te rijden, een advies wat wij zeker zullen nakomen.

Voor de nacht vinden we een mooi plaatsje pal aan de Robe rivier, echt perfect, je kan er ook zwemmen, er zijn geen lachende boomstammen (krokodillen) te zien.

P1070751 [foto's website]P1070745 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaterdag 9 april Peawah River S 20 50.858 E 18 04.074 (291 km)

Over de weg valt weinig te vertellen die is gewoon saai, met heel soms wat mooiere stukken ertussen, met wat rotspartijen. Wat wel opvalt zijn de vele termietenheuvels die overal in het landschap staan, het rare is echter dat we de beestjes zelf niet zien.

We slapen op een niet zo'n mooie plek, in de rivier zit geen water, wat het geheel toch iets minder maakt.

Later komt er een busje naast ons staan met daarin 2 Nederlandse tweelingzusters, zij doen een rondje Australië en moeten hun huurbusje op 21 april in Darwin weer inleveren. Daarna hebben ze nog 4 weken en dan zit voor hun het avontuur er ook weer op. Zij doen alles low budget, maar dat is in Australië bijna niet mogelijk, alles is hier immers veel duurder dan in Nederland.

P1070712 [foto's website]P1070705 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zondag 10 april Grew River S 20 18.537 E 119 15.223 (165 km)

Vandaag een rustig dagje, we doen in Port Hedland boodschappen en tanken de tank weer vol, zodat we niet genoodzaakt zijn, ergens in de middle off nowhere, veel meer voor de brandstof te moeten betalen.

Gelukkig hoeven we niet voor de spoorbomen te wachten, want als je die tegen hebt kan je rustig je stoelen te voorschijn halen, een kopje thee of koffie zetten en dat rustig op je gemak opdrinken. Als je dat gedaan hebt heb je nog tijd voor een verkwikkende wandeling, tegen de tijd dat je hiervan terug komt, zullen de 864 wagons wel voorbij zijn en de bomen weer open.

Al vroeg in de middag vinden we een plekje midden in het bos, langs de Grew River. Het is er geweldig, de vogels fluiten er rustig oplos en de sprinkhanen maken een herrie vanjewelste. We zetten een potje thee en het enige wat we doen is genieten.

P1070723 [foto's website]P1070718 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maandag 11 april Goldwire Rest Area S 18 36.251 E 121 57.921 (376 km)

De weg is en blijft saai, kilometers rechte weg, met geen bocht erin, of langs de weg enige afwisseling. Je kan zo het stuurslot vastzetten en een dutje gaan doen, er is werkelijk niets aan. Tegenliggers zijn er nauwelijks en als die er al zijn wordt er uitbundig gezwaaid, prachtig!

P1070729 [foto's website]P1070727 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 12 en woensdag 13 april Broome S 17 58.305 E 122 14.091 (214 km)

Omdat de koppeling olie lekt, moeten we weer eens naar de garage, het blijkt dat de afdichting stuk is en er wordt een nieuwe besteld in Perth. We moeten wachten tot vrijdag dan is het onderdeel er en kan dat erop gezet worden.

We zoeken in heel Broome naar een vrije parkeerplek, maar vinden niets overal staan bordjes “verboden te kamperen”. Er blijft ons niets anders over dan een camping op te zoeken, we vinder er één direct aan het strand, met uitzicht op de zee,

Het is warm, of zeg maar heet en zeer vochtig, de temperatuur gaat steeds meer op Maleisië lijken, wat vooral komt door het hoge vochtigheidspercentage. We hangen de hele dag maar een beetje rond, zwemmen wat in zee. Tegen de avond, als het wat koeler is, doen we lopend wat boodschappen, wat toch een behoorlijke wandeling is van 5 km.

P1070819 [foto's website]P1070787 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


P1070825 [foto's website]P1070822 [foto's website]

P1070841 [foto's website]

Donderdag 14 april Boabab Rest Area S 1749.461 E 124 14.076 (271 km)

Eerst maar eens naar de garage, we hebben niets meer gehoord en dat is geen goed teken. De pakking had al binnen moeten zijn, ze gaan het uitzoeken en we worden gebeld, ach we wachten het maar weer af.

Ondertussen rijden we naar de zee, waar dinosaurus voetafdrukken te zien zouden moeten zijn. Dit natuurlijk wel bij extreem laag water, nou dat is het niet dus geen voetafdrukken, maar wel een prachtige rotspartij, van veel verschillende kleuren en de mooiste vormen, echt schitterend.

Als dan eindelijk de garage belt, blijkt dat men de verkeerde afdichting heeft gestuurd en dat het in de loop van volgende week wordt, voor dat het pakketje in Broome is. Helaas dat gaat niet lukken, we moeten nog een kleine 2.000 km rijden naar Darwin, waar we op 27 april naar Nederland vertrekken. We hebben in Darwin ook nog een paar dagen nodig om het één en ander in orde te brengen, zoals auto schoonmaken en een goede veilige plek zoeken voor de 6 weken dat we weg zijn. Stel je voor dat ze volgende week weer de verkeerde sturen, nee hier hebben we geen vertrouwen in. We besluiten om naar Darwin te rijden en daar de auto ter reparatie aanbieden, ondertussen houden we onderweg het oliepeil in de gaten.

P1070856 [foto's website]P1070850 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 15 april Mary River S 18 43.544 E 126 52.360 (338 km)

Langs de kant van de weg staan heel veel Baobab bomen, een boomsoort die ook veel in Afrika voorkomt. Het is net een boom die omgekeerd in de grond staat, de wortels boven en de takken in de grond, hij heeft ook heel bijzondere vruchten aan zijn takken hangen.

Onderweg komen we langs gebieden waar men de grond aan het afbranden is, hele gebieden staan in lichterlaaie, het wordt vanuit de lucht met een helikopter in de gaten gehouden, maar waarom dit is geen idee. Soms rijden we vlak langs deze vuren, die tot aan de weg reiken, het is dan onaangenaam heet en de ramen moeten dicht, voor al het roet wat zo de cabine in komt waaien.

Voor de nacht vinden we een plekje vlak langs de Mary River, waar we maar niet gaan zwemmen, er wordt gewaarschuwd voor de aanwezigheid van krokodillen. Het is een pracht plek, ondanks die krokodillen, er zijn heel veel vogels, die samen een herrie maken vanjewelste, zoiets hebben we nog niet meegemaakt.

P1070890 [foto's website]P1070867 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 16 april Danham River S 16 07.944 E 128 22.851 (394 km)

Het is te merken dat we steeds noordelijker rijden, elke paar km staat er een bord met de tekst “floodway”, regelmatig moeten we door het water rijden, dat gewoon over de weg stroomt. Nu regent het niet zo veel meer, de regentijd is over, maar er staat nog veel land onderwater.

P1070899 [foto's website]

Zondag 17 april East Bird River S 15 46.062 E 130 01.597 (255 km)

Vanaf Hals Creek veranderd het landschap, het wordt heuvelachtig en de omgeving wordt een stuk aangenamer om te rijden, het saaie recht toer recht aan is er hier helemaal uit. Een paar weken geleden was hier de weg afgesloten, omdat er een brug weggespoeld was. Er waren mensen die hier weken hebben vastgezeten. Wij hebben er geen last van en kunnen overal zo doorrijden. In Hals Creek moeten we ook even tanken, we schrikken toch wel van de prijs hier, AUD 1,81 per liter, terwijl we in Broome nog AUD 1,56 betaalden. Maar goed zonder diesel komen we ook niet ver er is ge woon niets aan te doen. Australië is gewoon verschrikkelijk duur en al helemaal in de gebieden waar bij niets is, het spul moet er toch naar toe gebracht worden en dat moet ook betaald worden.

P1070906 [foto's website]P1070900 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maandag 18 april Katherine S 1411.641 'een E 132 02.172 (386 km)

In Katherine doen we wat boodschappen en komen we tot de conclusie dat we ons horloge 1,5 uur vooruit moeten zetten. Het is meteen al over half zes. Tijd om een plaatsje voor de nacht op te zoeken, we hebben geen zin in een dure camping. We rijden de stad uit en vinden een tiental kilometers verder op een mooie plek.

P1070913 [foto's website]P1070912 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 19 april Darwin S 12 26.243 E 130 54.992 (311 km)

Hoe meer we richting Darwin komen hoe drukker het wordt, we rijden zelfs op een vierbaansweg. Maar stel je van de drukte niet te veel voor, het is bij lange na nog lang niet zo druk als de A1 in Nederland.

Eenmaal in Darwin zoeken we een garage op, die onze Tierelier kunnen repareren. De goede man gaat onder de wagen liggen en zegt dat hij eerst eens moet uitzoeken waar die olie vandaan komt en dan moet er een grondige inspectie plaats vinden. Morgen komen we terug, het is nu te laat om nog wat te ondernemen en ach we hebben de tijd.

We zoeken een camping in de buurt, we schrikken echter van de prijs, AUD 46,00, we besluiten hier voor 1 nacht te blijven en morgen maar weer verder te zoeken. Het voordeel van deze camping is dat er een zwembad is en dat is wel heel lekker met deze hitte.

Woensdag 20 april Beatrice Rest Area S 12 38.592 E 131 18.585 (136 km)

Zoals jullie weten gaat er van alles stuk sinds we in Australië zijn, misschien ligt het aan de lucht, of dat hier alles ondersteboven staat ten opzichte van Nederland, we weten het niet, maar leuk is anders. Zo heeft het aggregaat het ook begeven, er was opeens een hoop herrie en een knal en toen deed hij het niet meer. Nu is het niet zo heel erg als we veel rijden en de zon de hele dag schijnt, dan hebben we stroom genoeg. Maar als de zon het laat afweten, hebben we dat ding echt wel nodig. Als eerste maar eens een reparateur opgezocht die het aggregaat kan nakijken. Na een inspectie blijkt hij niet meer te repareren, of het wordt zo duur dat je beter een nieuwe kunt kopen. Oké dat wordt dus een nieuwe, daar gaan we nog naar op zoek, het moet weer een Honda worden die past precies in het hok, en je kan hem bedienen als hij daarin staat en dat is wel zo belangrijk.

We rijden naar de garage en horen dat de man geen tijd heeft voor het weekend, ach dat vinden wij niet erg, we hebben de tijd. We spreken af dat we de Tierelier op 27 april brengen en hem dan 6 weken daar laten staan, ondertussen kunnen zij mooi alles in orde maken. Zo hebben we meteen een veilige stalling voor onze Tierelier.

Na al dit geregel rijden we naar de wedlands, een mooi natuurgebied, het is net Nederland, alles is heel vlak en erg groen met heel veel water. Er schijnen hier ook krokodillen te zitten, er zijn zelfs boottochten georganiseerd om ze te bekijken.

P1070916 [foto's website]

Donderdag 21 april t/m zaterdag 23 april Dumdee Down Resort

Als we wakker worden zwermen er duizenden muggen buiten de camper, die allemaal naar binnen willen, slechts een paar is dat gelukt en die worden door ons meteen aangevallen. Het is niet gezond om hier zomaar naar buiten te gaan, je komt geheid met die beetjes in aanraking met alle gevolgen van dien. Zoveel muggen hebben we nog nooit gezien, maar eigenlijk wel logisch met zoveel water om je heen en dan die hitte, dat vinden ze zo lekker die beetjes. Maar het is wel een goed teken dat ze buiten zitten en niet binnen kunnen komen, we hebben de camper dus nu echt wel muggenvrij, zo blijkt Helaas kunnen we niet op dit plekje blijven staan en verplaatsen we ons naar een camping 100 km ten zuidwesten van Darwin en blijven hier een paar dagen staan.

We staan midden in een bos, met heel weinig faciliteiten, maar wij hebben niet veel nodig en genieten van de rust, Maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden, tenslotte zitten we in Australië en alles gaat stuk, zo ook het dakluik, de verbinding die de verduistering en het horregaas bij elkaar houdt, functioneert niet meer en daar moet dringend naar gekeken worden. Het ding moet eruit gesloopt worden, om hem te kunnen repareren, nu we toch zo bezig zijn, halen we het hele luik uit zijn bevestiging, om te zien waar die lekkage toch vandaan komt. Het blijkt dat tussen de rubbers en het dak, de lijm los heeft gelaten. We maken alles heel goed schoon en lijmen het rubber weer netjes op zijn plaats. Nu maar hopen dat deze actie geholpen heeft, de eerste regenbui zal het ons leren, het wordt dus tijd dat Paul de auto gaat wassen.

Zondag 24 april t/m woensdag 27 april Virginia

Omdat het in het bos zo verschrikkelijk warm is, in de camper is het op een gegeven moment 40 graden, besluiten we weer richting Darwin te rijden. We komen uit in Virginia, een camping met zwembad en een laundry. Er wordt de laatste dagen tussen het zwemmen door, veel gepoetst en gewassen, kortom we maken ons klaar voor onze vakantie in Nederland. We zien op tegen de lange reis, maar het weerzien van onze kinderen en kleinkinderen maakt alles weer goed!!