• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

26 januari tot 8 februari 2012

Donderdag 26 januari tot 7 februari

We hebben de dag doorgebracht met Gunilla en Wilfried, het was zeker gezellig, we hebben veel over onze belevenissen in Australië gehad, ook zij hadden veel meegemaakt. Het is altijd interessant om mede reizigers te ontmoeten, het geeft een band en je hoort altijd leuke, maar vaak herkenbare verhalen.

DSC05498 [foto's website]DSC05493 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We krijgen de tip om toch nog maar even naar de Great Ocean Road te rijden, er is daar een plek waar veel koalabeertjes in het wild te zien zijn. Ach en deze route is toch wel erg mooi en we nemen hem nu in de tegengestelde richting en dan zie je alles toch weer iets anders. De koalabeertjes die we in grote getale in de bomen zien, het is geweldig om ze de laatste blaadjes van de bomen te zien plukken, om vervolgens met hun beide pootjes om een tak geslagen, lekker gaan liggen slapen. De nacht brengen we door met 3 meter boven ons, 2 koalabeertjes in een boom.

DSC05527 [foto's website]DSC05534 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We brengen de rest van de tijd door om de auto schoon te maken en allerlei dingen te regelen om de auto te verschepen naar Amerika. Zoals altijd gaat niet altijd alles zoals het gepland is, opeens gaat onze Tierelier niet op 10 maar op 20 februari op de boot. Wij moeten dan de auto stallen en een behoorlijk bedrag extra betalen om de auto naar de haven te laten rijden. Immers wij vertrekken 7 februari naar Nederland. Maar na enig protest van onze zijde, krijgen we te horen dat er een boot op 14 februari gaat en dat we onze Tierelier op 6 februari naar de haven kunnen brengen. Tevens proberen we de invoerkosten en GTS (BTW) van de achteras terug te krijgen, nu blijkt dat men ons nooit deze kosten hadden mogen berekenen, de ambtenaar die ons helpt, doet heel veel moeite. Het resultaat mag er wezen, na een paar bezoekjes is alles nu in orde en krijgen we als het goed is het teveel betaalde terug, in de vorm van een cheque die we toegestuurd krijgen. Hert enige wat blijft is maar weer afwachten.

Ondertussen is ons carnet ook netjes afgestempeld, al is dat een beetje vreemd. We rijden gewoon nog in Australië rond in onze Tierelier, terwijl deze officieel is uitgeschreven en ergens achter de douane zouden moeten zijn. Maar blijkbaar kijkt men niet zo nauw met het verlaten van Australië.

Het laatste weekend staan we op nog geen 5 minuten lopen van het centrum van Melbourne langs de Yarra river, in het weekend is parkeren hier gratis, je moet alleen opletten dat je niet op één van de 'permit' plekken staat, want dan krijg je een bon of wordt je weggestuurd, zoals ons gebeurde de eerste avond. De volgende dag zijn we er weer heen gegaan en hebben genoten van deze plek. Het lijkt een beetje op de Amstel in Amsterdam, er varen veel roeiboten met stuurman en al, het is een mooie rustgevende plek midden in het centrum.

DSC05560 [foto's website]DSC05548 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag brengen we onze Tierelier naar de haven en laten hem over aan de goede zorgen van het havenpersoneel, wat bijzonder vriendelijk en behulpzaam is.

Nu is het maar hopen dat hij op de goede boot wordt gezet en dat we hem weer in Los Angeles in goede staat zullen ontvangen.

We nemen een taxi naar het hotel, daarna lopen we nog even de stad in en eten ergens wat op een terrasje, verder doen we niet zoveel en hangen een beetje rond in onze kamer, afwachtend op de dag van morgen.

Dinsdagmorgen vertrekken we dan eindelijk voor de lange reis naar Nederland. Na een goede vlucht van 9,5 uur landen we dan in China, waar we helemaal begeleid worden naar de Transfer, bang als ze zijn dat we misschien illegaal China in willen gaan. Na ruim 5 uur wachten, gaan we de lucht weer in voor de laatste ronde van 13 uur. Keurig op tijd landen we op Schiphol, waar onze kinderen en kleinkinderen op ons staan te wachten, het is heerlijk om hen weer in de armen te sluiten en een dikke knuffel te geven.

Hiermee sluiten we weer een werelddeel af, we zijn in totaal 270 dagen in Australië geweest. In totaal hebben we 28.669 km gereden, de uitgave waren € 76,75 per dag, hiermee is Australië het duurste land tot nu toe, maar dat hadden we al eens vermeld. Verder is Australië een mooi land, met heel veel mooie dingen, aardige mensen en heel relax om te reizen.

De mooiste herinneringen zijn de outback, waar je uren kan rijden zonder een bocht te nemen, de hele dag dezelfde snelheid kan rijden en niets anders tegenkomt dan (dode) koeien of (dode) kangoeroes langs de kant van de weg. Het felle licht vond ik ook altijd zeer bijzonder, je moet eigenlijk altijd een zonnebril op.

Wat een beetje jammer is, zijn de vele verkeersborden, die je overal tegenkomt, maakt niet uit waar, zelfs in de meest afgelegen gebieden, kom je deze borden tegen. Het lijkt wel of de Australiërs niet in staat zijn om zelf te denken en zelf beslissingen te nemen.

DSC05514 [1024x768]

Op 4 april komt onze Tierelier aan in Los Angeles, wij zijn daarom tot die tijd in Nederland en wordt de site niet bijgehouden.

DSC05672 [foto's website]DSC05651 [foto's website]

Add comment


Security code
Refresh