• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

24 oktober tot 24 november 2016

Schermafbeelding 2016 11 23 om 19.01.54

GEREDEN ROUTE

 

Zondag 23 oktober staan we weer op Schiphol en nemen wederom afscheid van onze kinderen en kleinkinderen. We hebben een fijne tijd gehad in Nederland, maar we zijn toe om onze reis te vervolgen, we hebben er echt zin in.

P1060586

P1060602

 

P1060609

P1060755Maandag 24 en dinsdag 25 oktober Tigre S 34 27.051 W 58 40.921

Na een lange vlucht van ruim 13 uur komen we vermoeid aan in Buenos Aires. Het duurt lang voordat we de paspoortcontrole voorbij zijn en helaas krijgen we maar een visum voor 3 maanden in i.p.v. de 6 waar we om vroegen. Daarna moeten de koffers nog door een scan gehaald, gelukkig komen we hier ook zonder problemen door. We hebben nog wel wat onderdelen voor de auto mee en daar zouden we invoerrechten voor moeten betalen. De beambte heeft alleen belangstelling voor onze laptops die in onze handbagage zit, maar nadat hij heeft geconstateerd dat ze al behoorlijk gebruikt zijn mogen we gewoon door.

We worden opgewacht door een taxi, geregeld door Cristian van Andean Road, om 14.00 uur Nederlandse tijd staan we dan eindelijk voor onze camper en zien dat alles er prima uitziet. We pakken snel de koffers uit en doen het verder lekker rustig aan.

De volgende dag zouden de onderdelen die we uit Nederland hebben meegenomen, onder de auto worden gezet. Maar na inspectie door de monteur van Christiaan, bleek dit helemaal niet nodig. Alles wat we hadden meegenomen was nog in prima staat en waarom dan vervangen. Er was wel een dichting stuk maar die hadden we nou net niet meegenomen. Gelukkig wist de monteur raad en is ergens een nieuwe dichting gaan halen en na een paar uur hard werken was alles weer pico bello in orde.

Woensdag 26 t/m zondag 30 oktober rijdend over de RN 3 richting Puerto Madrin.

Eindelijk is het dan zover en gaan we weer op avontuur, nadat we eerst in een grote supermarkt boodschappen hebben gedaan. Het is al over twaalven voordat we daadwerkelijk op de snelweg zitten, wat wel een voordeel is dat er om dit tijdstip geen files zijn. Net als op de heenweg stoppen we voor de nacht in het plaatsje Las Flores, maar in tegenstelling van de vorige keer zien we dit keer geen politie.

We hebben in Nederland een virus opgelopen en zijn beide erg verkouden, hoesten, keelpijn,hoofdpijn, kortom we zijn gewoon een beetje ziek. Jammer maar het is niet anders, we zullen het uit moeten zieken.

Als we in het plaatsje Tres Arroyos dan eindelijk een geschikt plaatsje voor de nacht hebben gevonden, wordt er om half negen op de deur geklopt. Jawel hoor daar staan ze weer, de politie, dit maal 4 man sterk, of we a.u.b. hier weg willen gaan de buurman heeft gebeld en wil ons hier niet hebben staan. De politie verwijst ons naar een plaats enkele tientallen meters verderop waar we wel mogen staan, er blijft niks anders over dan ons verplaatsen. Na een uurtje wordt er weer geklopt, staat de politie weer voor de deur, ze vinden het hier toch niet zo veilig en of we maar zo goed willen zijn hun te volgen naar een plaats waar het veiliger is. Nadat we alles weer hebben vastgezet rijden we dwars door de hele stad achter de politie aan. Omdat we eigenlijk nooit in het donker rijden valt ons meteen op waarom we dat niet doen, het is niet alleen een slechte weg waarom we dat niet doen, maar ook gevaarlijke situaties. We zien regelmatig auto's rijden zonder verlichting en de politie rijdt er gewoon langs en doet daar niets aan, terwijl het bij wet verplicht is overdag al dimlicht te voeren. Nadat we bijna de hele stad gezien hebben komen we bij een veldje waar we kunnen staan, de politie houdt een oogje in het zeil. We kunnen gebruik maken van het toilet en de douches in het politiebureau wat hier tegenover ligt. Het is allemaal reuze aardig en lief bedoeld, het is alleen dat we ons helemaal niet zo lekker voelen en ons dan toch weer moeten verplaatsen, wat het allemaal wat minder maakt.

Vanmorgen toen we koffie wilden zetten hield het gas ermee op en moesten we op zoek naar een vulstation. Via de app ioverlander vonden we een adres in Bahia Blanca en hier werden onze gasflessen zonder een adapter van ons gevuld. Zo makkelijk hebben we tijdens onze hele reis nog nooit de gasflessen gevuld gekregen.

Even voorbij Bahia Blanca krijgen we weer de eerste fruitcontrole en wordt de auto met een miezerig straaltje aan de onderkant “schoongespoten”. De tweede controle is honderd kilometer verderop, het rare is dat er tussen deze twee controles, wel dorpjes liggen waar je langs de kant van de weg gewoon fruit kan kopen, wat je dan bij de volgende controle meteen weer kunt inleveren.

Maandag 31 oktober Puerto Madryn S 42 46,860 W 64 59.955

De laatste dag langs deze oersaai weg, we zijn blij als we eindelijk Puerto Madryn binnen rijden. We zoeken meteen de camping op en doen het vandaag verder lekker rustig aan.

Dinsdag 1 t/m donderdag 3 november Playa Cateras S 42 38.617 W 64 58.028

Nadat we onze voorraad hebben aangevuld rijden we naar de baai waar we in augustus vaak hebben gestaan en zo van de walvissen hebben genoten. Maar helaas nu ze zijn vertrokken, er is geen walvis meer te zien. Toch blijven we hier een paar dagen staan, Paul is nog steeds niet erg lekker en moet eerst maar eens uitzieken.

P1060801

P1060801Vrijdag 4 en zaterdag 5 november Puerto Madryn S 42 46,860 W 64 59.955

We blijven 2 dagen staan op de ACA camping in Puerto Madryn, we wandelen wat over de boulevard, verder doen we niets.

 

Zondag 6 en maandag 7 november Punta Ninfas S 42 58.711 W 64 18.550 (90 km)

Nadat we voor meerdere dagen boodschappen hebben gedaan rijden we naar Punta Ninfas. Het is een gravelweg, maar nu die droog is, heel goed te rijden, Maar aan de sporen op de weg te zien is het niet verstandig om hier te rijden als de weg nat is, hij zal dan veranderen in een modderpoel.

Punta Ninfas ligt echt helemaal in de middle of no where, er is tot in de verre omtrek geen levend wezen te bekennen. We parkeren op een hoge klif en hebben prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en zien ver beneden ons de zeeleeuwen en zeehonden op het strand liggen.

Paul loopt de volgende dag, via een stijl pad, naar beneden en maakt prachtige foto's van de beesten die heerlijk op het strand liggen te zonnen. Het zijn eigenlijk maar luie beesten, ze bewegen voor geen meter, zelfs als je heel dicht bijkomt komen ze zelden van hun plaats.


 DSC8649 DSC8630

Eigenlijk zouden we hier wel wat langer willen blijven staan. Maar we hebben lekkage geconstateerd bij een achterwiel en dat brengt onrust, helemaal nu we zover overal vandaan zijn. We besluiten om dinsdag naar Rawson te rijden en daar naar een garage te zoeken en het te laten repareren.

Dinsdag 8 november Trelew S 43 15.559 W 65 17.245 (111 km)

De auto houdt zich gelukkig goed, we verliezen weinig olie en de wielen worden niet warm. In het plaatsje Rawson vinden we een garage, maar die kan ons niet verder helpen, we worden naar een andere garage gebracht, waar we moeten wachten tot 15.00 uur omdat ze hier nu eenmaal een lange lunchpauze hebben. De garage gaat precies op tijd open, maar ook hier kunnen ze ons niet helpen en we worden doorgestuurd naar het stadje Trelew waar een Mercedes garage zit. Maar ook hier worden alleen maar personenauto's gerepareerd en kunnen ze niets met onze truck. We worden doorverwezen naar een dieselgarage, speciaal voor vrachtwagens en eindelijk zijn we dan op het goede adres. Het is ondertussen al vier uur en we denken dat de reparatie vandaag niet meer voor elkaar komt. De monteurs gaan meteen aan de gang en vinden het defect eigenlijk al vrij snel, de luchtafvoer naar het differentieel is verstopt, hierdoor wordt de druk in het differentieel te hoog en wordt de olie naar buiten geperst. Waarschijnlijk was dit het probleem ook al in Buenos Aires, maar daar heeft de monteur dus gewoon niet naar gekeken, zodat het zich nu weer openbaarde. Pas om half acht zit het achterwiel er weer op en kunnen we een plaatsje zoeken voor de nacht.

Woensdag 9 november Playa Union S 43 18.546 W 65 02.128 (40 km)

De volgende dag brengen we onze was weg in Trelew en rijden dan naar Playa Union, waar we nog een dagje blijven staan, de was is pas de volgende dag klaar. We rijden naar het strand en maken daar een lekkere wandeling en doen het daarna rustig aan. Rawson is een echt toeristen plaatsje, alleen nu het nog vroeg in het voorjaar is, is er nog maar weinig te doen.

Donderdag 10 t/m zaterdag 12 november L'Escondida S 42 40.751 W 65 20.448 (134 km)

Nadat we de was hebben opgehaald en weer boodschappen hebben gedaan rijden we naar L'Escondida, alweer een plaatsje aan de kust waar verder niets is. Nou ja niets... er zijn zeeleeuwen op nog 10 meter van de camper, we zouden ze kunnen aaien als we willen, maar dat doen we toch maar niet. Het is geweldig dat deze grote beesten gewoon blijven liggen als je dicht bij komt, het enige wat ze doen is een beetje brommend geluid maken. Overdag bewegen ze zich niet zoveel, ze liggen dan lui op het strand te zonnen, pas in de avond komen ze tot leven en zien we zelfs dat het mannetje wel ergens zin in heeft. Het vrouwtje is er niet van gediend en probeert weg te komen, maar dat neemt het mannetje niet en houd haar op de plaats om haar tot bloedens toe te bijten. Het arme vrouwtje moet zich nu wel gewonnen geven en zo zien we een paring tot stand komen. Het mannetje houd het vrouwtje in bedwang door haar klauw op haar te houden zodat ze geen kant op kan. Maar in een onbewaakt ogenblik lukt het vrouwtje het dan toch om los te komen en “rent” naar het water en het mannetje erachter aan. Het mannetje lukt het niet om het vrouwtje weer te pakken te krijgen en zo ontkomt het vrouwtje dan toch.

 DSC8699

 DSC8736

 

 DSC8885 DSC8986

 

 DSC9114

 DSC9121Zondag 13 en maandag 14 november Playa Union S 43 18.546 W 65 02.128 (130 km)

Het water en het eten raakt op zodat we genoodzaakt zijn om terug te gaan naar Rawson en daar boodschappen te doen. De boodschappen zijn geen probleem, maar water dat is toch wat anders. De campings zijn nog gesloten en daar kunnen we dus niks krijgen.

Later op de avond blijkt het water op te zijn, gelukkig kunnen we een paar liter water uit een kraantje langs de kant van de straat halen, zodat we voor vandaag genoeg hebben.

Dinsdag 15 november Puerto Madryn S 42 46,860 W 64 59.955 (111 km)

Bij een benzinestation tanken we diesel en proberen daar onze watertank vol te krijgen. Maar er staat daar zo weinig druk op de leiding dat we na een half uur nog maar een paar liter hebben kunnen tanken. Even later worden we dan ook weggestuurd, er staat al een tijdje een tankauto te wachten die op onze plaats benzine komt brengen. We besluiten om terug te rijden naar Puerto Madryn en daar op de camping onze watertank vol te tanken.

We rijden via de RN 3 terug naar de camping en doen verder niets. Het waait behoorlijk hard buiten, zodat binnen zitten het enige alternatief is.

Woensdag 16 t/m vrijdag 18 november L' Escondida S 42 40.751 W 65 20.448 (132 km)

Terug naar de zeeleeuwen, waar we weer een paar dagen genieten van die prachtige beesten, die hier veel in het poeltje zwemmen. Het grote mannetje gaat diverse keren achter de vrouwtjes aan, een keer heeft hij zo'n haast dat hij een klein jonkie gewoon “overloopt”. Het kleine dier ligt een poosje onder het grote zware mannetje te schreeuwen van angst of pijn, totdat hij eindelijk er onderuit kan komen. We zien nog diverse keren dat het mannetje wil paren, dit gaat gaat met grof geweld gepaard, de vrouwtjes worden altijd tot bloedens toe gebeten. De vrouwtjes, ook niet gek, bijten fel van zich af, zodat het mannetje soms ook met een paar wonden uit de strijd komt, dan zien de vrouwtjes vaak kans om weg te komen. Maar ondanks het geweld, blijft het iets heel bijzonders om dit van zo dichtbij mee te maken.

 DSC9043 DSC9048

 

 DSC9058

 DSC9157

 

 DSC9191

 DSC9215Zaterdag 19 november Camerones S 44 42.785 W 65 41.197 (164 km)

Ook al is L'Escondida toch zo mooi het is tijd om verder te trekken. We rijden verder over RP1, wat een goed te berijden gravelweg is. Bij het plaatsje Cabo Rasa willen we de nacht doorbrengen, maar het is nog vroeg en te koud om buiten te zitten. Nadat we thee hebben gedronken besluiten we dan ook om maar verder te rijden. Vlak voor Camerones slaan we ons kamp op voor de nacht.

Zondag 20 en maandag 21 november Cabo dos Bahias S 44 53.091 W 65 38.062 (50 km)

In Camerones zijn de beste garnalen van heel Argentinië te koop, helaas is het nu geen tijd voor garnalen en is er niets te koop.

We rijden door naar Cabo dos Bahias, waar een pinguïn-kolonie gehuisvest is. De pinguïns zijn in grote getale aanwezig, ze lopen af en aan om het mannetje of het vrouwtje, die op eieren zit, van eten te voorzien. Gelukkig zijn deze beestjes niet zo agressief als de zeeleeuwen, ze lopen allemaal gemoedelijk naast of achter elkaar en zorgen goed voor hun partner.

 DSC9346

 DSC9353In het park zelf mag men niet overnachten, maar net buiten het park zijn er prachtig mooie plaatsen waar je zonder probleem kan staan. Op de heenweg hebben we al een stel Duitsers zien staan, Sigo en Hilo, we zijn elkaar al een paar keer in Texas tegen gekomen. Uiteraard parkeren we onze auto achter die van hun en zo hebben we weer een gezellige avond, waar weer veel verhalen worden verteld.

De volgende dag trekken Sigo en Hilo weer verder terwijl wij nog een dagje blijven staan. Het is prachtig weer, we maken een wandeling en zitten dan, wel uit de harde wind, heerlijk buiten.

 DSC9390

 DSC9270Dinsdag 22 en woensdag 23 november Rada Tilly S 45 55.063 W 67 33.027 (296 km)

Een lange saaie rit vandaag, in Rada Tilly doen we boodschappen, als we bij de kassa komen wordt daar een heel aparte regel gehandhaafd. Men moet een apparaatje uit een mandje halen, (je weet wel zo'n ding die je ook wel krijgt in een restaurant, als je eten klaar is begint dat ding op te lichten en kan je het bestelde komen ophalen) deze moet je actieveren en dan wachten tot je opgeroepen wordt. Het is een vreemde manier, immers iedereen weet hier hoe het werkt en haalt eerst zo'n apparaat, gaat vervolgens boodschappen doen en als dat ding begint met knipperen snel naar de kassa en afrekenen. Helaas wisten wij dit niet en staan we lang te wachten totdat het ding van ons eindelijk eens wat licht geeft.

We installeren ons op een camping, waar we Sigo en Hilo ook weer tegen komen, daarna komen er nog twee overlanders binnenrijden en wordt het weer gezellig. Omdat we de site willen bijwerken blijven we hier morgen nog een dagje staan.